Převratný vynález mobilních klimatizací se dvěma hadicemi


Když se zaměříte na téma ochlazování vzduchu v místnosti v letním parnu, první, co vás napadne, budou kromě ventilátorů klimatizační jednotky. Dělíme je na pevné a přenosné, každé mají své přednosti i zápory, ale na trhu se nyní můžeme setkat s technologickou novinkou – přenosným chladicím zařízením se dvěma hadicemi.
odvzdušňovací trubky


Dvouhadicový systém


Mobilní klimatizační jednotky zná většina lidí jako kompresorové stanice s odvodem horkého vzduchu z místnosti pomocí jedné plastové ohebné hadice. V principu jsou to jednoduchá zařízení, která připomínají chladničky a mrazicí boxy. Každá chladnička má na zadní stěně umístěn kompresor s chladivem a při jejím provozu dochází k zahřívání pohonného systému, což se projevuje tvorbou teplého vzduchu na zadní části chladicího boxu. U klimatizací s jednou hadicí se velmi teplý vzduch musí odvádět z místnosti, a to bývá často kámen úrazu těchto zařízení.
pták na  klimatizaci

Výrobci proto přišli s unikátním řešením v podobě mobilních jednotek se dvěma hadicemi. Jednou z nich se odvádí teplo z místnosti a druhou se přivádí chladný vzduch zvenčí, který jednak pomáhá k regeneraci chladicí směsi, a zároveň se tím neodebírá vzduch z klimatizované místnosti. To je poměrně zásadní krok, poněvadž nedochází k podtlaku a tím pádem se prostor vychladí mnohem rychleji a s vyšší účinností.

Není náhoda, že tento systém ve svém principu napodobuje klasickou pevnou splitovou (dělenou) klimatizaci s externím ventilátorem na stěnách budov.
stropní ventilátor


Výhody přenosného zařízení dvou hadic


Výhody spočívají především v samotném principu, jde o zařízení přenosné, které snadno nainstalujete prakticky kamkoliv, a zároveň budete využívat výhod splitových systémů, resp. jejich výkonu a schopnosti vytvořit příjemný chládek v krátké době. Účinnost dvouhadicových systémů je srovnatelná s těmi splitovými a zároveň je o 25 procent vyšší, než u běžných přenosných jednotek.

© 2024 Holotin All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.