Účtenkovka – proč a jak?

Co je vlastně Účtenkovka?
Jednoduchá odpověď. Online hra, při které registrujete účtenky získané v obchodech a v následujícím měsíci čekáte, zda se na vás náhodou neusměje štěstí.
vyhrál jsi
O co se hraje?
Pokud se vám poštěstí a získáte hlavní výhru, bude to 1 000 000Kč. Ve druhém pořadí na vás bude čekat osobní automobil v hodnotě cca 400 000Kč. V dalších třech pořadích se jedná o částky statisícové. Pokud budete mezi dvaceti šťastlivci v šestém pořadí, přistane vám 20 000Kč. V sedmém 1 000Kč a v osmém 100Kč.

Hra pro lidi nebo MF?
Nabízí se otázka, kdo těží z této hry více. Stát nebo lidé? Na první pohled musí být jasné, že stát. Občany Ministersvo financí tímto způsobem pouze využívá. Chce si tak posvítit na obchody a společnosti a mít tak pod kontrolou systém Elektronické Evidence Tržeb.

Co tedy musíte udělat?
Vzít si od obchodníka, u kterého nakupujete pokladní doklad. Po návratu domů zasednete k vašemu PC, otevřete si stránky Účtenkovky a podle pokynů doklad zaregistrujete. A to je vše.

Česká specialita?
Ne. S účtenkovou loterií se můžete od roku 2013 setkat například i u našich slovenských sousedů a od roku 1951 hrají účtenkovou loterii i obyvatelé Tchj-wanu.

A co náklady na provoz?
Odhadované náklady na provoz této ,,úžasné“ loterie činí cca 65milionů korun ročně.

Opravdu můžete vyhrát?
Měsíčně je vydáno zhruba 370 milionů účtenek, které eviduje finanční správa. Takže pravděpodobnost výhry je nízká, nikoliv však mizivá. Nepředpokládá se, že by lide registrovali všechny vydané účtenky. Vyhrát můžete i opakovaně.
mobil v ruce
Jak dlouho Účtenkovka potrvá?
Zatím se počítá s 12ti losovacími cykly, což znamená jeden kalendářní rok.

Je počet účtenek, který můžete registrovat omezený?
Samozřejmě, že ne. Jediné omezení se týká účtenek, které registrujete jeden den. Od jednoho obchodníka smíte registrovat pouze jednu účtenku za 24hodin.

© 2024 Holotin All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.